Ekhagens IF

Referat: IK Vista - Ekhagens IF

Som vanligt när det vankas match på Vistavallen fanns det inget att klaga på gällande de yttre förutsättningarna. Vi välkomnades till Vallen av en gammal bekant, Anton Kero, som numer tillhör Ekhagens IF och hade hittat dit först av alla. Ekhagens IF har vi endast spelat mot i 5-mot-5-spel så det var mer eller mindre en ny bekantskap som vi visste hade gjort bra resultat i serien hittills.

1:a perioden
Matchen rivstartar när Jonathan redan i första minuten hittar noel i djupled som prickar bollen i stolpen, returen går tillbaka till Noel som tyvärr inte hinner kalibrera siktet och skjuter bollen utanför. Inledningen av perioden för Vista spelet och Viggo vräker sig i den nionde minuten fram för att peta in bollen men Ekhagens duktiga målvakt kommer i vägen och får dessutom lite skrap av Viggos dobbar. Det blir en kort paus när målvakten blir ompysslad och Ekhagens ledare hinner samla trupperna och gå igenom taktiken. Efter uppehållet tar Ekhagen över initiativet och efter ett inspel från vänsterkanten fastnar bollen i Vistas straffområde där ingen riktigt får träff och kan sparka bort den innan en bortaspelare dunkar in bollen från en halvmeters avstånd och 0-1 är ett faktum. Ekhagen fortsätter pressa på och kommer till ganska många avslut där också Alexander får visa att han är en bra målvakt. En hans räddningar leder i den femtonde minuten till en hörna. Spelarna i Ekhagen får helt ostörda slå en kort variant där bollen till slut hamnar hos en kille strax utanför straffområdet som får på ett fint skott som hittar nätmaskorna fram till 0-2. Ekhagen fortsätter att göra livet surt för de rödklädda eleganterna med sin höga press och frejdiga anfalssspel. Resultatet står sig perioden ut.

2:a perioden
I andra perioden inleder Ekhagen som de avslutade den första och 0-3 som kommer i periodens åttonde minut är inte helt ologiskt.Det är ett fint anfall med tre spelare inblandade som kombinerar sig fram och bollen rullas in från snäv vinkel. Efter målet lyckas hemmaspelarna hitta vägar för att ta sig förbi Ekhagens tuffa förstapress och spelar helt klart upp sig. I den trettonde minuten förvaltar Tim ett inkast genom att lobbpassa bollen till Noel som ensam med målvakten rullar in 1-3. Hemmalaget andas optimism och tar över mer och mer men närmre än ett stolpskott kommer man inte ytterligare en reducering. Innan perioden är slut hinner Alexander också med att göra en fenomenal enhandsräddning som håller periodsiffrorna till 1-3.

3:e perioden
Tredje perioden är jämn och mycket av spelet äger rum på mittplan. De båda lagen har lärt sig varandras spel och inget kommer till så många klara lägen. På ett icke-läge lyckas dessvärre Ekhagen skjuta in 1-4. En spelare tar oväntat ett skott när han precis passerat mittlinjen och bollen letar sig i mål förbi Alexander vars blick både är täckta av med- och motspelare. Vistaspelarna sliter på men några ytterligare mål blir det inte matchen som slutar 1-4.

Sammanfattning
En match med lite olika asnikten där vi i inledningen har ett rejält grepp om spelet. Hade vi fått in 1-0 tidigt hade nog matchen sett helt annorlunda ut. Ekhagen var duktiga i presspelet när Alexander hade bollen och högg som kobror så fort de fick läge. Det tog oss nästan en period att reda ut deras press och skapa oss själva andra uppspelsalternativ där vi ibland också varvade med längre bollar. Vårt eget presspel satte också Ekhagens spelare på prov och det kändes som att de inte riktigt var vana vid den hanteringen då vi vaskade fram ett par halvchanser bara genom att sätta hög press. Vi kan konstatera att det var det bästa motståndet hittills och förlusten är inget att skämmas för, ibland räcker man inte till helt enkelt. Men, Ekhagen känns absolut inte som en omöjlig uppgift och vi kommer att ge dem en rejäl match när serien vänder i höst. Ett extra plus idag till Jonathan som tar stort ansvar defensivt och blir om möjligt än bättre när han spelar som back i andra halvan av matchen.